Zamówienia złożone do 13:30 wysyłamy TEGO SAMEGO DNIA! Kup produkty o wartości powyżej 200 PLN a otrzymasz DOSTAWĘ GRATIS!

Polityka prywatności

Płatności PayU.

Transakcje obsługiwane są przez serwis PayU to zapewnia najwyższy poziom bezpieczeństwa. Najnowsze metody szyfrowania danych w połączeniu ze światowej klasy platformą sprzętową gwarantują niezawodność i bezpieczeństwo dokonywanych transakcji.

Komunikacja. Wymiana informacji pomiędzy sklepem/serwisem oraz bramkami jest szyfrowana w oparciu o technologie SSL.

Sekcja Bezpieczeństwa. Nad prawidłowym przebiegiem realizacji transakcji, czuwa wyspecjalizowana sekcja bezpieczeństwa, a także profesjonalny Dział Obsługi Użytkownika. Wszystkie transakcje poddawane są monitoringowi.

Bezpieczeństwo wysyłki.

Wysyłane przez nas przedmioty są specjalnie pakowane, tak by nasz klient otrzymał paczkę w nienaruszonym stanie.

Gwarancja satysfakcji.

Oferujemy towary tylko od najlepszych producentów, którzy gwarantują najwyższą jakość i satysfakcję. Staramy się dostarczyć jak najwięcej informacji o oferowanych przez nas produktach. Wszelkie reklamacje i zwroty rozpatrywane są zgodnie z obowiązującymi normami prawnymi. W przypadku wykrycia wady, usterki lub też innego rodzaju niezgodność, zawsze masz możliwość konsultacji z nami. Nasi pracownicy pomogą dokonać optymalnego wyboru. Jeżeli pomimo tego będziesz niezadowolony z zakupu, masz prawo do jego zwrotu w ciągu 14 dni od daty zakupu.

Pomoc prawna.

W razie potrzeby zasięgnięcia porady lub pomocy prawnej w sprawie transakcji internetowych polecamy witryny:

  • Federacja Konsumentów
  • Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
  • Europejskie Centrum Konsumenckie

Ochrona danych osobowych.

Administratorem danych osobowych przekazywanych przez Klientów jest Novamed Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Traktorowej 143. Dane te są wykorzystywane zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych, w tym ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO) w następujących celach:

  • realizacja umowy i dostarczenie zamówienia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) – wykorzystywane jest imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania lub siedziby; podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji umowy i dostarczenia zamówienia;
  • rozpatrzenia ewentualnych reklamacji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – wykorzystywane jest imię, nazwisko oraz dane kontaktowe (adres e-mail lub adres korespondencyjny); podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla rozpatrzenia reklamacji;
  • informowania o dostępnych poradach, artykułach doradczych, a także o nowościach, promocjach oraz wyprzedażach e-mailowo (newsletter) lub telefonicznie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) – za zgodą osoby zainteresowanej wykorzystywany jest adres e-mail lub numer telefonu; podanie tych danych jest dobrowolne.

Osoba zainteresowana może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania newslettera lub powiadomień telefonicznych, w szczególności poprzez:

  • wysłanie zawiadomienia na adres iod@novamed.pl.
  • użycie linku do rezygnacji z newslettera, znajdującego się w stopce newslettera.

Dane osobowe:

  • wykorzystywane do realizacji umowy i dostarczenia zamówienia - będą przechowywane przez okres niezbędny do zrealizowania zamówienia i ewentualnych roszczeń z nim związanych oraz przez okres wynikający z przepisów o rachunkowości;
  • wykorzystywane do rozpatrzenia reklamacji – będą przechowywane przez okres niezbędny dla rozpatrzenia reklamacji;
  • wykorzystywane do informowania o ofercie medica365.pl - będą przechowywane do momentu wycofania zgody osoby zainteresowanej.

Dodatkowo Administrator danych powierza przetwarzanie danych osobowych Polska Press Sp. z o.o. w celu pozyskiwania klientów.

Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom dla celów marketingowych. Dane osobowe użytkowników są przekazywane osobom trzecim jedynie wówczas, gdy jest to dozwolone przepisami, łącznie z celami związanymi z realizacją umowy lub rozliczenia lub w razie uprzedniej zgody użytkownika. Przykładowo w ramach obsługi zamówienia współpracujący z nami usługodawcy (np. przewoźnik, firma logistyczna, banki) otrzymują niezbędne dane w celu realizacji zamówienia i zlecenia. Przekazane w ten sposób dane usługodawcy mogą wykorzystać wyłącznie w celu realizacji swojego zadania.

Każdy Klient ma prawo do złożenia do medica365.pl wniosku w sprawie:

  • dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  • przenoszenia danych osobowych.

W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt z naszym inspektorem ochrony danych (IOD): iod@novamed.pl

Ponadto każdy Klient ma prawo złożenia do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) skargi w sytuacji stwierdzenia, że medica365.pl narusza przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.

 

Operator Serwisu medica365.pl informuję iż nie zbiera i nie przechowuje żadnych informacji, z wyłączeniem informacji zawartych w tzw. ,,ciasteczkach''.

Pliki cookies -,, ciasteczka" to  specyficzne pliki danych informatycznych, Dokładnie są to pliki tekstowe, które są zapamiętywane i przechowywane pamięci urządzenia końcowego każdego Użytkownika Serwisu. Mogą być one  wykorzystywane podczas korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki cookies  zwyczajowo zawierają: nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer seryjny. 

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Novamed Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Traktorowej 143.

Pliki cookies wykorzystywane są między innymi w celu:

  • dostosowywania zawartości stron internetowych Serwisu do indywidualnych preferencji Użytkownika oraz  zoptymalizowania przeglądania stron internetowych; Pliki cookies pozwalają  na rozpoznanie urządzenia Użytkownika Serwisu dostosowując wyświetlaną stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • stworzenia bazy danych statystycznych, które pomogą zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co wpływa na polepszanie ich struktury oraz zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie uzupełniać loginu i hasła;

Dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” to tzw. pliki tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez urządzeni końcowego.

W ramach prowadzania Serwisu wykorzystywane są rodzaje plików cookies:

  • pliki cookies, „niezbędne” -  umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach  wybranego Serwisu;
  • pliki cookies dedykowane do zapewnienia bezpieczeństwa, np.  poprzez wykorzystywanie do wykrywania nadużyć  w ramach prowadzonego Serwisu;
  • pliki cookies „wydajnościowe” , umożliwiają zbieranie i tworzenie bazy informacji o ścieżce przeglądania stron internetowych Serwisu;
  • pliki cookies,„funkcjonalne”  które zapamiętują wybrane ustawienia Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „pliki cookies, reklamowe”  są odpowiedzialne z dostarczanie treści reklamowych, wszelkich promocji itp. do zoptymalizowania potrzeb Użytkownika

W wielu przypadkach  wybrana przeglądarka internetowa domyślnie zapisuje i przechowywuje pliki cookies w pamięci urządzenia końcowego Użytkownika. Każdy Użytkownik Serwisu może dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Zapisane ustawienia te mogą zostać zmienione.  W tym celu należy zablokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź po każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania  wybranej przeglądarki internetowej.

Operator Serwisu pragnie poinformować, iż ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na  funkcjonalności, obsługę oraz dostępność wybranych stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies przechowywane w  urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz  ich partnerów.

Szybki kontakt
Zadzwoń: 887 110 322
Napisz: sklep@medica365.pl
NEWSLETTER

Kontakt
  • ''
  • Zadzwoń: 887 110 322
  • Napisz: sklep@medica365.pl
O sklepie

Sklep MEDICA365.PL jest wspólnym projektem Polska Press Grupy, wydawcy największych dzienników regionalnych w Polsce oraz firmy Novamed, lidera sprzedaży artykułów medycznych. Zobacz więcej

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.